Quantum of Solace

Var på nya Bond-filmen idag, det var helt ok som Ronny Svensson sa. Självklart valde jag en tillhörande Bond-meny som jag var väldigt nöjd med : ) Det är tråkigt att de tagit bort de klassiska meningarna, dessutom dricker Bond inte Martinis längre, what's up with that?


Gomorron, gomorron!

Nu är jag vaken! Nu är det dags att möta världen, det känns rätt dystert med världsläget om du ska lita på CNN men jag lägger finanskris och allt bakom mig och förlitar mig på stavgången styrka!

nostalgi igen

Snackade nyss med Alex, en femma på bra-samtal-skalan full pott alltså. Vi kom in på Sunes Sommar, en underbar film som har haft stor plats i vår barndom. Vi hittade dessa underbara Best of Rudolf-videorna på Tuben.


Jag minns hur jag när jag var liten tyckte det verkade helt okej att barnen stod, det kunde man ju på bussen. Nu när jag jobbat i resebranchen inser jag och alla andra den fantastiska komiken i detta. "lillkillen kan gå som handbagage, det har han gjort förut" Det är underbart.


"Stjärna i boken Håkan, suverän bågsträng" Jag kan bara instämma huuhuuuh!




Jag har också en pappa som spottar tre gånger över vänster axel, han har också klarat sig ganska bra, hittills!

vardagsglädje

Jag blir lika glad varje gång det dimper ned ett äkta brev i lådan. Idag var det ett fint utklipp.


lunch

MMS

lunchpaus med transformers


DSC00014.JPG

MMS

ungefär så här kul är det!


Förberedelser är A och O

Imorgon ska jag göra högskoleprovet för andra gången, jag har rutin på detta nu så denna gång ska ägnas åt att få upp resultatet. Jag ska ta det lugnt och skita i pressen för den finns ju inte : ) eller hur pappa!

Jag har ju inte tågat upp särkilt tidigt den senaste tiden därför har jag sett till att minimera tiden för förberedelser och iordninggörelse imorgon. (Se Bild)



5-7 pennor varav 1 stiftpenna, sudd, plånbok med tillhörande körkort, klocka, banan, jacka, Converse, bussremsa, infopapper från högskolverket, nycklar. Utanför bild laddas  iPod, mobil och kamera, samt kläder är framlagda. Jag har tippat att jag kommer behöva 30 minuter från att vakna tills dess att bussen går. 07.46.

Jag ska försöka direktblogga i pauserna på Vämdö Gymnasium med mobilen.

/Tilda

Dagens låt!



Katy Perry - Hot n' Cold

Bild 1

Jag har inte så mycket att säga idag så det blir ett par bilder under dagen.

den första.

Dagens bild



Bilden är inte på något sätt fejkad, den är bara golden!

Barndomen ur nutidsperpektiv

Det var en hettad diskussion över hur Babar ni vet den teckande kungaelefanten, hur hans namn uttalas på engelska. Det får ni reda på 18 sekunder in i den här videon. Jag skojar inte, vi dog nästan av skratt, jag tippade på att det skulle vara mer som BAYBAR.


Efter att ha tittat på introt till Babar dök några vad min bror och jag anser relevanta och adekvata frågor upp.

Om det är en familj av elefanter och andra djur verkar bo på ägorna, vad gör tanten där? Varför finns det en människa? Hur kan de kommunicera med varandra? Det är inte trovärdigt, antingen är hon som kvinnan med gorillorna eller den sista människan i universum innan elefanterna helt tagit över. Hon har dessutom onormalt lång hals.

I den svenska Babar-serien talar en av sönerna typ värmländska. Hur kommer detta sig, är han verkligen den riktiga sonen eller är han kanske en quisling?



Svenska introt:
http://www.youtube.com/watch?v=VCtxIgCJOtk

Utkast: Mamma undrade ...

Mamma undrade vad Wentworth Miller har för smeknamn.

Stinky, Went, Miller

Har ni fler frågor som behöver svar, tveka inte hör av er!

Dagens fråga!

Jag läste i tidningen härom dagen om en massa ord som inte får vara regplåtar, vissa är ju uppenbara men jag kan bara inte fatta vem som bestämt att man inte får ha GOM, DYR eller SJU. Men men det finns job för alla.

Här är alla förbjudna bokstavskombinationer...


APA, ARG, BAJ, CUC, CUK, DUM, DYR, ETA, ETT, FAN, FEG, FEL, FEM, FES, FET, FNL, FUC, FUL, GAM, GAS, GAY, GET, GEY, GLO, GOM, GUB, GUC, GUD, GUK, HAL, HAN, HAO, HAR, HAS, HAT, HER, HES, HET, HJO, HKH, HMO, HOM, HON, HOR, HOT, HRA, HUD, HUK, HUS, HUT, JUG, JUK, JUO, JUR, KDS, KUC, KUF, KUG, KUK, KYK, LAM, LAT, LEM, LOJ, LSD, LUS, LUZ, MAD, MAO, MAS, MEN, MES, MLB, KUF, MUS, MUT, NAZ, NEJ, NJA, NOS, NRP, NUP, NYP, NYS, OND, OOO, ORA, ORM, OST, OXE, PAJ, PAP, PES, PKK, PLO, PNS, PRO, PUB, PUC, PUK, PYS, RAS, REA, ROM, RPS, RUG, RUK, RUS, SAB, SAC, SAF, SAP, SAT, SEG, SEK, SEX, SJU, SOP, SOS, SPY, SSU, SUG, SUP, SUR, SWE, SYF, TAJ, TBC, TOA, TOK, TYP, TOT, TRE, UCK, USH, UFF, UPA, USA, UFO, WAM, WAR, WTC, WWW, XTC, XTZ, XXL, XXX, XUK.

Just Nu

Corn on the cob

Födelsedag del II

I afton hade vi ytterligare ett friande av mig, man kan säga tt vi firade i dagarna tre. Idag med morfar, Karin och familjen.
Det var supertrevligt och god mat. Där kom det fram att...

...morfar har kommit över eller någon i hans närhet har kommit över ett större parti industrihandtvål och tillhörande lotion och nu ska han kanske öppna en hästtvätt. Så har ni en häst som är lite smutsig, hovar som behöver tvättas stick förbi Trollbäcken vetja!

Stickans Hästtvätt - snart ett faktum!


Jackpott

Var på gamla jobbet idag och vi hade ett litet vinlotteri. Inte så tokigt att jag råkade dra mitt eget namn först och jag stack hem med sex pavor. Tack QDC för att ni spelade med mig!


Jag dör...


Merci!

Ännu en gång tack så jäkla mycket för presenterna, mer än jag någonsin kunde önska. Det har varit en mycket fin födelsedag, den har förflutit utan vidare problem. Jag åt enbart tårta till frukost (damn good!) det är det bästa med födelsedag, man får göra vad man vill.
Självklart har jag besökt systemet, för nu är jag medlem av den klubben. Det blev en vinare till morrondagens vinlotteri på gamla jobbet. Inget sprit, ingen Bacardi sorry, pappa!

Nu går vi på ett nytt år!


It's my birthday, I'm gonna drink bacardi like it's my birthday!

Tusen tusen tusen tack alla som har sms:at som ringt och alla som har haft någonting med min banksaldo att göra, ni är för goa! Ni ska vi fira!


Kl 10:23 Frulle


Facebook-träsket

Jag gick med trots att folk sagt att det inte var nått att ha. Jag vet inte än vad min inställning är men just nu har jag i alla fall insett att det är jävligt tidskrävande detta. Men lägga till mig om ni sitter ndär med facebooks jagmåste få fler vänner ; )

Imorn fyller jag år glöm nu inte det! Ni kan ringa efer kl 10.00 GMT+1

Ha det!


Grattis!

Jag har köpt mig själv en tidig födelsedagspresent. Allt för att knyta an till mitt förra inlägg.



bara 2 dagar kvar!

Ajajaj

Det har blivit ett litet stavfel i staten New Yorks valsedlar för poströster eller absentee ballots som de kallas. De har gått ut i omkring 7 counties i New York och där Barack Obamas namn stavats lite fel. Larry Bugbee som ansvarar för dessa valsedlar sa att de alltid ha tre personer som dubbelkollar mallarna för röstsedlarna men att "The typo got by us" sa han, jag undrar om det har något att göra med att han är registrerad republikan. Nya sedlar är nu utskickade till alla registerade röstande. Men ouch så gör man bara inte....

Nyballots

pappa!

Jag vill bara tacka min pappa för att han är min mest hängivna läsare, i ur och skur kommenterar han flitigt och mycket bra. Han är rolig och lite hemlig, han tar verkligen ut i svängarna gällande sina alias och tänker alltid noggrant igenom sina kommentarer och jag blir lika glad varje gång jag ser hans fyndiga svar och ibland pikar.
Jag bara önskar att han hade en blogg som jag kunde få kommentera underfundigt och roligt på (det kanske kommer?). Men jag nöjer mig så gärna med att han snart kommer gästblogga.
Han har dessutom bloggen som startsida inte aftonbladet utan min lilla blogg - that's commitment!

klart?

Nu har jag skickat in min anmälan till universitetet fy fan vad det är jobbigt att tänka på vad man ska plugga och prioritera sina val, vad händer om man inte kommer in på den ena vad ska andravalet vara då?

Nu tror jag det blev - det är ju bara en kurs för att se om plugget är något för mig.

Engelska
Kriminologi
Engelska
Konstvetenskap
Medie-kommunikationsvetenska
Psykologi


Vi får se om jag ändrar något imorn, tips på fler kurser don't hesitate!

Nyttigt och gott

Jag har gone off sugar som det så fint heter. I alla fall tills på torsdag då fyller jag år och ska käka tårta och götta mig med det. men så länge leker jag med nyttiga snacks och jag gillar det.

Dagens-cashews och äpplen


Go' Kväll

Tröttheten sköljer över mig, imorgon är en händelsrik dag då ska jag...

1. Köpa strumpor
2. Rensa avloppet
3. Köpa gummhanskar för rensning av avlopp
4. Välja kurs till universitetet
5. Byta in patronen till Soda Streamern

Men nu tittar jag på A love song for Bobby Long, en vidunderligt vacker film. se den! Ni kan låna den av mig.


This is the shit! Jailbreak - Thin Lizzy


Har jag grace?

Jag ställde frågan nyss till min mor, hennes svar...

"Det kan du ha" bakom ett hånskratt

Det hjälps inte

Dagen har kännts väldigt produktiv måste jag säga. Jag lyckades bända av däcket på min cykel för att laga 2 hål, när jag sedan efter en svettig timme försökte få på det lagade däcket igen inser jag att ett tredje hål finns. Då kan man milt säga att jag lackade ihop. Därefter fick jag lägga ut 298 freaking kronor för att proffs fick fixa ett nytt däck och slang. 300 spänn på 3 minuter det är fan mer än JK Rowling, man kanske ska bli cykelreparatör?
Men nu rullar röda faran som på räls och gör gatorna osäkra.

Den här låten har jag tänkt på hela dagen, en riktig dänga...

Spänning i vardagen



Utanför mitt fönster i 3 timmar. Why?


Helgen i bilder


Ledorden var "ha koll på solen" sen var det inget mer. Knepigt för oss som knappt kan höger eller vänster.


Catch of the day


Cool present, snart kommer jag slänga mig med uttryck som "Barack sa..." "Obama nämner..."


Kvällen avlsutades med New York Raspberry Cheesecake, pretty good!


Idag var vi på Nationalmuseum, lite roligare än vädret men inte så mycket mer. Det luktade lite funky också.


Denna var den coolaste målningen. Maffigt historisk skulle jag skriva i DN-kultur om jag skulle beskriva den.


Sedan åt vi gott och myste på Jimmy's Steakhouse det va gött.

Tack för den fina helgen Ebba, Björn och Monica!
Vi ses i Skaone!

Svamp

Släkten är här och nu sticker vi ut i skogen och plockar svamp, vi är snart redo. Jag siktar på att fylla denna, forts kommer...


The final countdown

Ville bara meddela att idag är det exakt, exakt 2 veckor tills jag fyller 20 och kan handla vin och sprit och skit helt lagligt, så jag slipper allt smusslande med Bulten i hans suterrängvilla.