John Mayer kommenterar japansk baseball


Dagens låt


Time after time

Jag har tänkt lite på det här med tid, grejen med tid är ju att den är lika lång, kort, stor, eller vad man nu säger, överallt. Vi bor i lika tidzoner men 1 timme är alltid 60 minuter i både Buthan och Bongbro. Men min tro på detta faller allt mer samman. Jag har från personlig erfarenhet upptäckt att vissa saker tar aldeles för lång tid än det utlovats. Jag kan tyvärr inte säga "myth busted" till ordspråket den som väntar på något gott väntar alltid för länge.

Jag tar bussen och tunnelbanan till jobbet varje dag, bussen tar alltd 20 minuter, som utlovat - inga konstigeheter där. Men så har vi tunnelbanan, Hagsätra 1 min står det oftast när jag står på plattformen och fryser. Kanon tänker jag 1 min är perfekt bara 60 snabba sekunder. Men så är icke fallet, för jag har efter personlig efterforskning upptäckt att 1 tunnelbanesekund faktiskt kan vara det dubbla alltså om 1 tunnelbanesekund egentligen är 2 så gör ju det att 1 tunnelbaneminut faktiskt är 2 minuter. Det vill säga att de nu tagit, snott, rånat mig på en hel minut av mitt liv genom falsk marknadsföring - för tro inte att när tåget kommer efter 2 minuter att någån skriker i högtalarna "förlåt, förlåt vi lovade 1 minut men det blev 2!!!" Nej, då hålls det käft och folk visslar som om inget hänt.

Det andra exemplet är min julklapp då menar jag inte klockradion utan prenumeratinen på ELLE Magazine. Den ska komma var fjärde vecka, jag vill bara säga att prenumerationen fick jag i julas och hitills har det kommit två nummer!!! Idag är det alltså 24 mars vilket borde betyda att jag skulle haft 3 freaking nummer hemma. Men tydligen är en ELLE-månad lika lång som vintersäsongen. Vad är det som ska hända innan nummren kommer hem till mig, ska Marc Jacobs ge ut dubbla kollektioner or what? Dessutom skulle min premie komma efter bara 3 veckor, har jag sett någon sådan än? Nej det har jag inte. Men jag antar att tre ELLE-veckor inte har gått än?!

Så tiden är alltså inte konsekvent.


Just nu

2 köttbullemackor, ett glas påskmust och nu ska se på The dark is rising. Det kan nog bli bra.


Dagens ord

Purpurfärgad rokokopensé


Till Alex


Till fammi!



shia labeouf banana break 05

image77


Cornettokärlek

God!  Ännu godare!


dagens

Var på banken idag på lunchen. Kommer inrusande in i den fullkommligt folktomma banken på Medborgarplatsen (!). Går fram trycker på knappen och knappt hinner lappen ut innan det tutar och blir min tur. Jag går fram till den propre mannen och förklarar mitt ärende. Han börjar ringa - då slår det mig att jag är ju helt underdressed. Där står han och har gjort ett rikigt försök och klätt sig i finkostymen och tjusig slips som man kunde spegla sig i, och jag vad gör jag? Jag har ju som bara trasor på mig, fyfan hur likgilitg får man vara? Jag kunde ju verkligen ha försökt lite mer kanske haft en cape på mig eller en hatt med brette.
Jag vill bara ta tillfället i akt och be om ursäkt till min bankman Thomas - det var jag som gjorde fel inte du hoppas det inte blev alltför jobbigt för dig, nästa gång tar jag finblåsan.


Äntligen

Bo Landin är tillbaka!


What 90's song are you?

Jag har nu testat vilken 90-tals låt jag  och det är tydligen så att The Freshman med Verve Pipe är jag. Är efter att par lyssningar helt beredd att hålla med jag gillar den lite melankoliska sidan och med smygit skön sång. 


Jag testade här...
http://www.quizfarm.com/test.php?q_id=147204

image76

Vilken låt är ni?

Festivalsommar - allt är i sin ordning



Det rycktas om att det blir Ruisrock i sommar. Inte mig emot.

Ord jag aldrig/sällan använder...

Palsternacka, sendré, verksamhet, hölje, tamp, galmour, sfärisk, loppa, dragen, skivling, symbal, fräscht, kringla, tyll, vev.


Men nu ska jag börja!

Leaving on a jet plane don't know when I'll be back

Min pappa sa idag att skolan kommer finnas kvar där 2009, till och med 2010 om jag vill. Jag tar det som ett tecken på att jag ska ut och se mig om i världen. Vart jag ska åka och när och hur och men vem är fortfarande oklart men det  gör inget för jag är ung och the world is my oyster. Det känns som frihetens vingar har blåst vindar på mig och det är nya tider på väg. Nya tider som får den här tiden med ett 8 till 17 jobb att verka meningfulla.

Skalman is doing what?