Coming Thune!

Nick Thune skrive upp det, han är en komisk gudagåva äntligen någon med distans som inte är 40.


"Ojdå det var ett par spännande skor!"





Jag tror jag lärt mig att publicera videos här på bloggen, coolt va?

Jag tar två!


3 tecken på att en TV-serie bör läggas ned


1. Musikalavsnittet - Ett försök att krydda serien utan att tömma ut sina idéer för att föra handlingen framåt. Helt plötsligt har alla skådisar blivit en ensemble som sjunger sina strupar hesa i dåligt gjorda kulisser och i slutet visar sig allting vara en enda stor dröm.

2. Tillbaka-i-historienavsnittet - Detta kan ske på olika sätt, här kan det också vara i en dröm. Alla karaktärer har nu förflyttats från modern tid och sina liv i serien till exempelvis 30-talets New York. På rökiga källarklubbar går tjejerna runt i plymer och charmar Al Capone-liknande män. Syftet med detta är oftats att styrka tesen om att de personer som har någon form av förhållande i "vanliga livet i serien" också har det back in the day, alltså är det det stora ödet som fört dem samman. Otroligt krystat.

3. Alien anfalleravsnittet - Detta är avsnittet när det är bäst att bara sakta stänga av TV:n och lägga ner fjärrkontrollen. Så fort man skymtar en alien, ängel, övernaturlighet i alla dess former då vet man. Det är en sista utväg skaparna vet att rymden döljer många hemligheter och att man kan klämma ett par hundra avsnitt ur denna källa. Det ska tilläggas att detta gäller när döda käraktärer återvänder från "andra" sidan eller som en tvillingbror med en alternativ agenda.

16 oktober

Min födelsedag är den 16 oktober 1988, och därmed en dag värt att skriva ner och jag har nu gjort en liten sammanställning av denna dag genom historien.

Födda den 16 oktober...

1854 - Oscar Wilde, irländsk författare (Ville Valo har tatuerat hans ögon på ryggen)
1958 - Tim Robbins, amerikansk skådis (ihop med Susan Sarrandon)
1959 - Erkki-Sven Tüür, estnisk kompositör (en underbar man!)
1962 - Flea, australienskisk basist (Red Hot Chili Peppers största tillgång)
1977 - Jon Heder, amerikansk skådis (Napoleon Dynamite)
1977- John Mayer, amerikansk sångare/gitarrist (Royal Albert Hall 18 september 2007)

Döda den 16 oktober...

1793 - Marie Antoinette, fransk drottning (gilijotinerad)
1888 - John Wentworth, Chicagos borgmästare (100 år innan jag föddes!)
1946 - Avrättas de flesta från Nürnbergrättegången

Händelser den 16 oktober...

1923 - Walt Disney Company grundades
1961 - Corks flyplats öppnas på Irland
1992 - Grevinnan av York Sarah Fergusson stämmer franska tidingar för publicering av toplessbilder

Högtider den 16 oktober...

Världsmatdagen
Chefens dag (när underställda ska tacka sin chef för att den är rättvis och snäll!)


Don't hassel the hoff

image40

Det har ju inte gått så bra för David Hasselhoff sen hans Baywatch lades ner för typ sju år sen eller nått? Han har i alla fall under dessa år inte jobbat särskilt mycket på sin skådiskarriär utan istället har han mest varit full som en kastrull och gjort videos på Youtube, jag säger bara "I'm looking for freedom!". Men nu har the Hoff, Hoffmeister aka Mitch Buchanon vänt allt neggo han har haft på g till en business, på hans hemsida säljer han numera dessa t-shirts. Jag tycker de är fångande, rätt i tiden så att säga!

PS. Var har du gjort av Hobie!" DS.

Stöld!

Läser att David Beckham har börjat arbeta för sin en-miljon-dollar-i-veckan lön och gjort sitt första mål i Los Angeles Galaxy. Jag fattar att det måste kännas bra för honom, det gör jag absolut. MEN jag trodde att alla idrottsmän i början av sina karriärer skapar en målgest, sen håller de sig till den och man snor inte någon annans det ger dålig mojo och är dåligt sportmanship. Därför undrar jag om det bara slog slint när Mr Beckham firade sitt mål för galaxerna när han gjorde detta efter sitt mål...
WHO'S THE MAN? photo | David Beckham
Jag menar att jag har sett detta förut. Vi svenskar har sett detta förut...


Redan 1994 såg vi Henke med denna gest: Det är inte likt Beckham att vara så efter, han kan inte ha snackat med frugan om detta. It's so last decade!

Perhaps kontra maybe

Jag har studerat det fina språket engelska i många år nu, jag har infunnit mig och fått betyg i alla, jag upprepar alla kurser i engelska den svenska skolan erbjuder och jag har en examen från Cambridge. Det kan låta amitiöst och så men egentligen har jag lärt mig allt jag kan från TV och Red Hot Chili Peppers. Man skulle kunna säga att min approach till engelskan är mer amerikansk än brittisk men det betyder inte att jag inte kan byta beroende på situationen mellan de två. Detta har gjort att jag alltid känt mig väl rustad i engelskans snår men jag har nyligen upptäckt en skillnad. Jag använder gärna ordet maybenär jag är osäker, men i södra Europa är maybe helt okänt de använder perhaps istället. Så nu när jag hör perhaps ser jag i huvudet Goldfinger odyl. i Bond och klappar sin vita katt och säljer colombianskt kokain till en big shot amerikan, "would you like to sample, perhaps?" [tysk brytning]

Jag älskar min mamma mest i hela världen

Okej min allra största dröm har gått i uppfyllelse jag ska se John Mayer i London den 18 september 2007, sista spelningen på hela jäkla turnén!!!! Jag är svettig känner mig kvalmig och helt exhalterad. Johnny you must bring your A-game!


Come in handy

Okej bloggen börjar bli lite väl fylld med John Mayer grejor men det kommer ändras när Venus Doom kommer i september. Men jag hittade den här helt sjuka intervjun med John i Tyskland för ett par år senpå tuben.
TV-kanalen har skickat den sämsta engelsktalande jag hört för att prata med den amerikanska artisten som är totalt utråkad, tysken väljer att översätta varenda fråga och svar hela tiden, det låter som han dessutom hittar på en massa för att spica upp Mayers svar. Men det bästa av allt är hur mitt i intervjun det blir mobilstörningar i ljudet och följande dialog händer...

Ljudkille: Sorry but I've got a handy somewhere!
Tysken: Behind you perhaps? A handy ringing?!
Ljudkille: Maybe in the back
Tysken:
(slänger kroppen åt sidan av soffan för att titta) Are you like a security or???? Do you have handy in your bag?
Mayer: Yes, yes!
Tysken: Perhaps is it ringing, or is it gone?
Ljudkille: Oh no it's just falling on..
Tysken: ...Falling on the display!
Intervjun i totalt avbrott och letandes efter en handy, va fan är en handy jag fattar ingenting men det är så jväla roligt hur gubben vrider torson ut bild men underkroppen sitter kvar helt rörelselös. Och vad är det som faller på displayen?

Den avslutas med repliken...
Mayer: What's this thing? pekandes på en sladd uppvirad runt micken...
Tysken: It's so I can't make it kaputt!

Ni måste se det med egna ögon, också för er som inte fattade min recap som mest var rolig för mig att skriva. Det börjar bli dags för er som inte har Youtube-konton att skaffa ett helt gratis.


http://www.youtube.com/watch?v=RfriTFWcuRo

Tvångstankar

Varje gång jag loggar in här på bloggen alltså behind the scenes finns det tre val man kan göra under ikonerna "Översikt", "Nytt Inlägg" och "Ta Bort Blogg". Och varenda gång fylls jag med ångest och nyfikenhet vad händer om jag trycker på "Ta bort blogg", kommer det efter att finnas en till skylt med en sista frågan om man verkligen vill ta bort bloggen och om inte då tas den bort direkt fast jag inte egentligen ville ta bort den. Tvångstanken gör mig lite svettig i handlfatorna fingrarna slirar lite på tangenterna innan jag gör varje inlägg. Nu vet ni!


Dead or alive?

Lista på personer jag inte vet om de lever eller ha kolat.

Buzz Aldrin
Roberta Flack
Gene Simmons
Zsa Zsa Gabor
Mark David Chapman
Lord Nelson
Margaret Thatcher
Lou Bega
Jimmy Carter


Forgive me father for I have sinned!

Jag käner mig smutsig efter fredagens färjetur jag har nu hunnit packa upp allt jag hade med mig och det jag samlat på mig under resan. Det är ju det jag har samlat på mig som förbryllar allra mest, jag sitter här hemma och inser att jag har reducerats till en...tjyv. Ja, jag lyckades på ett mycket kleptomaniskt sätt få med mig två röda drinkpinnar i plast, ett självlysande armband med en mycket underlig vätska i, en hel turistguide om Åbo med titeln "Egentliga Finland", en stadskarta och en broschyr med information om Åbos hamn av båten. Jag har utan en tanke tagit alla dessa saker och lagt dem i min taxfree påse och helt sonkia abandonned ship utan att betala. Jag är en snattare, till mitt försvar försökte inte poliserna jag mötte stoppa mig. Men jag gick förbi tullen ensam fast jag hade massvis to declare.

Är det nog med tjugo Ave Maria?

Funny signs

Ett axplock av fantastiska skyltar...

      

I walk the Viking Line

Recap av resan till och från Åland.


Efter en tids köande som gick precis som det skulle när svenskar är inblandade lugnt och fint, kom vi ombord på båten. Det luktade som det skulle lite diesel, lite rök och förväntningar. Exakt 07.45 öppnades dörrarna till vad vi kallade järvi aamiainen eller "söfrukost", alla ombord hade sin egen taktik inför detta berg som skulle bestigas. Det var väl utarbetade strategier där min bror helt förkastade min antioxidantbomb med hallon och rågbröd för en mer marängbetonad approach...

Det spelades också en hel del, det var som att alla Euro vi hade skulle rinna ur våra händer, vi skulle lämna "seppet" panka från spel och dobbel samt "sopping". För taxfreen var faktiskt helt ok, förutom att finnarna inte fattat att vi inte vill köpa Marimekko-allting, jag ville går fram till hon bakom disken och säga "Less is more, det vet ni väl!". Alkoholen lades på medtagna pirror och i bagar folk släpat ombord, men regeln om att inte dricka sin köpta sprit verkade inte gälla alla. Själv kända jag mig som jag hade ett mission, jag var en filantrop och student av kulturen därav mitt väldigt inhemska köp av vodkafylld choklad eller sukkla som det heter.

Underhållningen var ett kapitel i sig, läste under vår väntan i sky baren i en broschyr om fartygets fantastiska entertainmentflotta. Där nämndes namn som Pekka Nebelung, Round-5, Ari Klem, Picnic och The Hospital, jag var helt till mig Ari Klem skulle uppträda men det enda vi såg var Bulevard Band jävlar det var ett enda gung när de tog i med Rosegarden.
Denna skylt satt uppsatt i baren, gillar den stenhårt det fanns teorier om att den var i kronologisk ordning. Man ska inte dricka sig så full att man måste äta en korvvickning sen bete sig som en hund och somna i baren.
 


Kryssningar av detta slag visar folk från sin rätta sida, ingen skäms för att de är där för att verkligen vräka i sig mat i buffén. Alla ska fanimej äta löjrom för hela slanten och dricka vin och öl för mer, sen ska handlas, tre kronor billagre är fortfarande billigare. Det är öststatigt som fan men jag gillar det. Det enda tråkiga var att hela resan verkade vara riktad till finnar, allt sas på finska tre gånger och en snabb gång på svenska men som tur var hade jag ju pluggat sedan innan och kände mig verkligen hemma.

 

Powerballad

Jag sitter och tittar på en gammal sketch med Dave Chappelle om hur vita inte kan dansa. Han har med sig John Mayer på gitarr och i slutet spelas Poisons - Every rose has it's thorn. Jag letar upp texten och finner detta...

Chorus:
Every rose has its thorn
Just like every night has its dawn
Just like every cowboy sings his sad, sad song
Every rose has its thorn

Yeah it does

Det är så vackert, ett budskap om livets svåra, så fint. Jag älskar speciellt att Yeah it does inte bara är en tilläggsfras utan verkligen skriven in bookletten.

http://www.youtube.com/watch?v=YiEpLI5exrU sånna här videos görs inte längre, vilken frippa, slowmo och allt!

http://www.youtube.com/watch?v=FyLGtc0HAgA Dave Chappelle med elgitarr, trummor och elpiano