Favvo

Oprah has sin årliga show där hon ger bort sina "favorite things", nu är jag ju inte henne så här ges ingeting bort men jag har också min favoriter just nu.

Sony Vaio VGN-FZ11M
image112
Totally awesome dator som kan allting är är sjukt designish!

Clean + Ray Ban Wayfarers
image113
Luktar som en dröm eller nytvättade kläder just nu, bakom mina solglasögon.

Van's Old School Lo Pro
image114
Mina nya fina skor som jag fortfarande inte gått in än.

Ipod Touch
image115
Mitt bästa köp någonsin, den har allt - lost for words!

Vad är era favoriter?


29 maj 2008

Dagen är till ända.

Morgonen gick relativt smärtfritt, lyssnade enbart på Michael Jackson hela vägen till jobbet (imorgon blir det Springsteen). Condoleeza Rice är i stan och det möärktes jag blev 15 min sen. Fan Condi du får mig att se dum ut!.

Lunch: en lätt couscous och halloumisallad med askost som efterätt. Sedan var det bara ut i solen och bränna i sann Fritte-anda. Det är fan inte lätt att jobba där jag gör och inte ha världens bästa pigment, man ser ju liksom död-finsk ut, nästan ryskut bredvid dessa turklandsbärnda medarbetare. Det är inget fel med dessa utseenden, dock kan vi väl alla hålla med om att de inte är färgstarkast i världen men oftast underbara personer med karisma och god hållning.

Jobbade lite mer...

På vår 3 rast dök en märklig figur upp, Anders Timell, ni vet Martin Timells lite mindre kända brorsa ,han som var med i Bullen  typ 94. Han snubblar fram och sätter onaturligt nära min kollega. Något står inte rätt till med den mannen, vi kostaterar att han är nog sjukt fårfäng och något är inte riktigt... so to speak. Jag tror att det är sann kändiskåthet men diagnosen står fortfarande öppen att ställa. Han hade även vad jag kallar psykologiska skor inte Birkenstocks med uppstagad hålfot utan sådanna skor som har en konkav/konvex sula. Det är som att stå på en gungbräda och man måste parera för att hålla balansen - därmed tränar man hela tiden!?

Sedan tog jag den här bilden ( årets första student!) hon såg dock lite ensam ut. Vi tror att hon kanske bara testkörde inför morgondagen.
image111

Sedan tack jag till Åhléns, där världens turister verkar ha tagit över. Folk fotade inne i butiken skitudda, jag tror jag lyckades hamna i minst ett ryskt, ett japanskt och ett amerikanskt fotoalbum. Jag tänker att när de visar bilderna hemma i St Petersburg, Chicago eller Kobe att de säger "And in the background there is a beautiful Swedish girl, fine specimine!" I min värld pratar de alla engelska.

Nu är jag så trött att jag dör så nu går jag och sover - imorgon är en ny dag!

Ciao ciao.

Sommar

Nu är sommaren här och idag fick jag värsta festivalviben, minns förra årets Peace & Love. Det blir nog ingen i år men jag gillar tanken på langos, gummistövlar, öronproppar och den där underbara konsertförväntningen.
Idag är en HIM-dag också, jag gick raka vägen hem och youtubade lite.

Nu sitter jag här med tränsingsverk från att ha arkiverat 3 års viktiga papper på jobbet. Imorgon ska jag ta lite bilder och blogga om dagbok style.

Här är mitt fynd, jag minns när Alex och jag var på Nalen och det här var sista låten, killen bredvid grät lite och det vara bara jag som såg honom, vi såg förstående på varandra jag tänkte "your secret's safe with me" ja, tills nu.


håller på och tänker, orkar inte blogga idag!


Multitasking... I think not

SHE'S A SOFTIE photo | Tori Spelling

Fasten your seatbelts and put your chairs in the upright and locked position

Ni bara måste se detta, jag jobbar med flyg och resor varje dag och vi vet att Madeiras flygplats är jävligt scary att landa på, men det finns några fler flygplatser som är helt sjuka. Kolla in dessa...

Mina absoluta favorit scary-flygplats kolla in att det är vårt kära TUI-flyg som landar på Princess Juliana Airport i St. Maartens.

Checka hur folk fortfarande badar när den går ner.


Courchevele, Frankrike i sann pulka anda


Funchal Airport, Maderia


Japp det ligger en flygpats där nere!
Difficult and dangerous airports, FSX FS2004 
Matekane, Lesotho. Man lyfter upp mot berget, men innan planen får upp farten trycks de ner för att sedan lyfta.
<center>The World's Scariest Runways</center>

Have a nice flight!

Nya ord direkt från staterna...

Guess + estimation = Guestimation (JUNO)

Not superstitious just... A little-stitious (Amerikanska The Office)

Bajsbloggen

Jag kära barn, bajs är dagens tema.

Bajsboken finns redan (kan köpas här
http://www.bokfynd.nu/9187805049.html) men dock finns det vad jag vet ingen bajsblogg.

Ämnet kan verka lösryckt för er denna måndag men inte för mig dock. Dagen har jag nämligen ägnat åt att att ha en otroligt orolig mage, då penicillinet jag ätit ett tag verkar ha utplånat alla mina goda tarmbakterier. Detta gör att man mår så illa att magen vänder sig ut och in och man tror att olyckan är nära (dock hände inget sådant). Men det får en att tänka på hur sköra våra kära tarmar är. Det fick mig även att tänka på en gång när jag tvungen att lämna ett avföringsprov.

Man fick tre behållare med en klar vätska i samt från locket satt en plastpinne fast (för uppskopning), dessa skulle vid inlämningstillfället innehålla avföring från tre "tiltfällen" så att säga. Av glömska och andra andledningar gjorde jag inte detta utan jag valde ett tillfälle och fyllde de tre behållarna med en, vad jag kallar undersökningsbar mängd.
Fick sedan reda på av min sjuksköterska till morsa att mina prov var "mer än tillräckliga" dvs för stora. Det kan nog ha varit världens största förolämpning. Jag tänker mig att när pysslingarna i bajslabbet fick in mina prover så skrockade de gott och säger "Fy fan vilket lass, fram med skyffeln" odyl.

Det var dagens ämne, kändes lite som om Täppas hade producerat. Ni har säker bajsstories men ni vågar förmodigen inte dela med er.

"New York style funky right there!"


SNL är tillbaka!!!!

Captain's log 080516

Dagboken!

Jag var sjuk idag också, det blir väl typ min 10:e dag som vek sjukling, men dagboken, jag blir friskare timme för timme!

Igår fattade jag äntligen hur min iPod funkade och nu kan jag surfa fritt med den samt Youtuba all I want - stjärnorna står i linje igen.

Vad blir det för mat? Är den ständiga frågan hemma hos oss och svaret som min bror fick från mamma var något luddigt, kebab, köttfärs eller kyckling. Okej det kunde vi leva med. Men vad gör kvinnan med dessa löften, hon stampar och spottar på dem genom att komma hem med något som tydligen kallas Gyros.

image110

Borsan och jag var fan tvugna att "gygla" gyrosen från Lydel, sen kunde vi nästan inte sluta med att sätta in Y där alla vokaler satt, det var nästan som "två hål i väggen-reklamen" arthjarnor! yrthjyrnor blyr dyt.

Om ni undrar så äter vi Frödénare inte Gyros från någonstans speciellt inte när det på tyska står SVEINFLEISH!!! på förpackningen. Det blev därför köttfärs med den tradtionella kryddningen mangochutney och typ kanel.

Felix försökte lära mig skjuta en lime framåt med min biceps men efter 3 timmar gav han upp och sa att "Jag lärde mig dåligt" Jag ska säga att det var DU som lärde ut dåligt. Vad ska nu mitt partytrick vara?

Vi kommer också starta vår egna Youtube channel snart precis som Miley Cyrus, så snart kan ni vänta våra dansvideos på Tuben.

Nu sitter jag här och lyssnar på Madonnas Isla Bonita, visst är inte San Pedro en man utan en stad i Argentina alt. Spanien?

Tilda signing off!


Finn 5 fel

 

 

vikingavän

Jag har en vikingavän. Att ha en sådan betyder att jag ibland får höra om spända telefonsamtal till ägare av vikingföretag på nätets telefonettikett, jag får frågan om vi ska träffas när det är medeltidsdagarna. Vi har vid ett tillfälle också funderat på hur lång vikingaveckan i Hova är.
Men här om veckan kom då samtalet jag har väntat på, du jag som den viking-fashionista jag är, får kliva in och säga mitt. Frågan som ställdes gällde en 15 cm lång armskena nej inget litet läderarmband utan en armskena alltså en läderbit som ska fästas omkring underarmen som utmyckning (aka super långt armband). Ska det beställas eller inte? Jag som är realist rekomenderade att gå ned i storlek till den hanterbara längden/bredden på 10 cm.



Jag vet inte vad som beställt och inte men jag vet att det snackades om en full riddarrustning också.

Att ha en vikingvän kräver egentligen inga djupa kunskaper i tidsperioden, man behöver inte ha läst Röde Orm, dock är det ett plus, det gäller att kunna lyssna, vara ett bollplank och ibland dra ett koger på ryggen och sticka till Hova.

Jag har också en travpappa slå det om ni kan!

Jag gråter när jag lyssnar på den här


Exclusion

Jag kollade upp lite flygbolag och biljetter till min stundande resa till USA. Jag som är en relativt petig och krävande kund ställer förstås höga krav på underhållningen under flygningen och jag måste säga att Continental Airlines lever upp till precis alla krav jag har på musiken ombord.


Ambient Groove*

A soothing collection of ambient music that will relax, uplift and inspire you.

Chinese Pop*
Don't miss the best in Mandarin and Cantonese pop music
Country Roads*
The hottest sound on the Nashville scene.
Shalom*
Tune in for a selection of popular Hebrew music.


* Available only on Boeing 767 and 777 aircraft.


 Jag läser också att jag som är en liköraälskare kommer att kunna njuta av GM! Yipiie!!

Liqueurs/After-Dinner Drinks

Available on most flights

  • Baileys Irish Cream
  • Courvoisier VSOP Cognac
  • Di Saronno Amaretto
  • Grand Marnier
  • Kahlúa



"They tried to make me go to rehab, but I said...."


Jag är sjuk, tar en karensdag!

!


Dag 3

Alex har lagt sig och jag har vunnit, så jag väntar på min magnifika pris - det går bra att buda guldet, du har ju adressen. Jag fortsätter ändå!

När jag gick över Hornsgatan idag slirar ett råddjur förbi, jag blev dock så chockad att jag ej hann fota detta fenomen. Men den kom som ett yrväder en aprilafton (majmorgon) dock utan Höganäskrus och livrem, och det röde sig från Slussen förbi caféet där jag såg Snygg-Per en gång och vidare mot Hornstull. Den kanske var sen till jobbet?

Under dagen jobbades det mycket hårt, hela avdelningen hjälpte till att försöka fälla upp en barnvagn någon glömt på flyget. Det visade sig at vi hade nog lättare fått ut anden ur lampan. Men efter lite stök hittade vi knappen, ingen av oss bör därför skaffa barn/fler barn, då vi absolut inte skulle kunna köra runt dem utan få krumma ryggar från allt bärande.

image105
QDC hard at work

image107
Resultatet!

Efter jobbet skulle jag och min kollega Anna som vanligt ta tuben till Gullmars - trodde vi ja!
Det var någon slags rökutveckling så hela gröna linjen stod still, så vi tvingades ta en trång buss som luktade gummi till Skanstull och över Skanstullsbron till Gullmarsplan. På bussen träffade jag min gamla kompis Jonas, inte igår, inte igår.

image104
Slussen kl 17.29

image108
Skanstullsbron kl 17.53

Nu på kvällen sitter jag här och lugnar ned mig genom att smälla i mig två Anthon Berg Grand Marnier-flaskor, jäklar vad gott det va. Ingen fransk eller tysk afton en chokladig Grand Marnierafton.

image109
Spriten verkar ha gått direkt till huvudet och direkt påverkat min fotoförmåga (det lär jag få betala för imorgon)

Stephen

"He folded in the fifth grade already"

Dag 2

Kära dagbok,

Ännu en dag till ända.

Jag lyckades ta mig ur min underbara säng trots att väckarklockan ringde idag igen...

 

Jag har börjat läsa sista Harry Potter-boken, jag har dock inte läst de andra enbart sett filmerna. Detta gör att det fattas mig en del kunskaper om folk och saker. Ollivande nämns ofta jag tror att det är en person men det kan också vara ett trollspö. Det är för jäkligt vad lite jag egentligen vet. Har i alla fall tagit mig till sida 230, sjunde raden, fjärde ordet.

 

Det hard-core HIM-fanet i mig väcktes idag till liv när min underbare syslöjdsbror gav mig denna fantastiska kudde som jag för alltid ska luta min kind emot.
image96

Sedan tog vi bilen  till ICA Maxi (dock med köttfärsskandalen i färskt minne) Glada i hågen kollade vi att P-Skivan fanns med samtidigt valde vi butik med hjälp av handuppräckningsmetoden.
Vi grabbade tag i en vagn som bror och jag konstaterade att både jag och en björn av normal kroppsbyggnad kunde få plats i.Vi hittade ett Tobleroneberg och 4 huvudlösa och läskiga barn. Sedan åkte vi hem med tvättmedel, cookiemix, salladsdressing, goda tuggummin och fancy pansy-nudlar.

      

Nu ska jag läsa i min bok, simultankolla på House och Googla Ollivander.

PS. Min motståndare i denna bloggkamp har lyckats få sin blogg raderad och har därför fått dispens av dommarbasen i Badgastein att öppna en ny, så om ni vill se på en riktig wannabe kolla här http://thingsyousee.blogg.se/ DS.


Jag gjorde som det stod - typ

Grädda tills osten blir gyllengul stod det - så här blev det.
image90

Gyllengul är det en tolkningsfråga?


Dag 1

Dagen har varit bra, dramtisk, hade en liten svacka vid 10 men en pausbanan hjälpte verkligen.

Detta är alltså första dagen på min dagbok, den kommer fyllas med bilder av min vardag, jag står beredd i varje sekund att ta en bild som snart läggs upp här. Det blir en ny approach och jag kommer bräcka den där kexfjompan på
http://mrkex.blogg.se/.

Jag änkte visa min arbetsplats som är ack så skön. Här ser ni mitt skivbord, fullt med reklamationer, kostnanställ för chaterdestinationer från AGA = Agadir till URT= Chompon, Sura Thani. Min underbara telefon som har en faktiskt telefonsluss/växel inbyggd samt en telefonist som tar alla mina missade samtal. Jag brukar skämtsamt säga kl 16.00 att nu är "telefonslussen stängd!"

image86

Min utsikt går inte av för hackor! Ja det är självaste Tre Kronor
image87

Min färd hem involverade en lång jäkla backe och när Stockholmarna glömt köpa blinkers men valt en extra stor tuta till sina äckliga klodioxidkärkande bilar!
 

Dansparty med twist


I'm leaving on a jet plane

tjohoo, jag ska till Rom - bokar på måndag!

Du och jag pappa!


Skriv tror jag det!

Imorron

Imorgon ska jag på David LaChappelles utställning på Factory. Jag och Alex har nu antagit en utmaning om vem som kan blogga mest detaljrikt... vem tror ni vinner?

Bild från helgen
image85

What the f....

Det första jag vill ta upp är det här med John Mayer och Jennifer Anniston. Ska jag behöva höra min egen pappa citera TV3 text-TV:s hemsida för att få reda på vad som föresgår mellan dess"förmodade" turturduvor. Jag vet inte vad jag ska tro men jag är fan inte nöjd.


Jennifer Aniston & John Mayer's Hot Poolside Bikini Cuddling!

Comback!

Jag tänker inte förklara, be om ursäkt över huvudtaget, allt jag nu säger är att jag är tillbaka. Jag har lite tankar jag tänker dela, lite bilder ni måste se, lite rykten jag måste vädra.

Baby got back!